Selskabet DANSKE TORDENSKIOLD-VENNER  
 
Tilbage til forsiden
Tilbage til
Hvad skete der...


Kom til stort Flådebesøg i København

I uge 36 anløber ca. 47 flådeenheder København i forbindelse med øvelse NORTHERN COASTS (NOCO), og den begivenhed udnyttes bl.a. til, at Forsvaret gennemfører den hidtil største udstilling af sine kapaciteter i København. Det vil ske på Ofelia Plads (tidl. Kvæsthusbroen) i perioden
3.-8. september. Flådeøvelsen (NOCO) begynder fredag 6. september, og derfor vil en stor del af de mange skibe stikke til søs i løbet af formiddagen, for at deltage i en stor international 14-dages flådeøvelse i Østersøen, men der er stadig meget at se på weekenden over i Københavns Havn.

Begivenhederne i den uge omfatter:

·         En stor udstilling af militært isenkram i Bella Center. Det civile britiske firma "Maritime/Air Systems & Technologies Conference (MAST)" arrangerer og samarbejder med en lang række danske og udenlandske forsvarsindustrier. Udstillingen er primært for erhvervsfolk og professionelle fra ministerier, indkøbsstyrelser osv., men offentligheden er også velkomne. Vil nogle af Selskabets medlemmer ud til Bella Center for at se våben- og sensor udstillingen + en masse andet grej til flyvemaskiner og orlogsskibe, kan man godt det, men det forudsætter, at man selv går ind på www.mastconfex.com/register_nc2019 og af sikkerhedsmæssige grunde, skal man registreres, så de ved hvem der kommer. Der bliver så udleveret et navneskilt, som man skal bære, mens man er der. Entréen er gratis.

·         En stort anlagt konference i Bella Center om udviklinger og tendenser for de teknologiske udfordringer, maritime operationer i Nordatlanten, Arktis og Østersøen vurderes at byde på. Man er velkommen til at deltage i denne konference, det forudsætter dog at man køber billet på www.mastconfex.com, brug fanen ”book your conference seat”. Det er ret dyrt.

·         Et stort flådebesøg i København med anløb af 47 orlogsskibe fra 11 nationer. De fortøjer over hele Københavns Havn, også på Nyholm. En række af skibene vil holde "Åbent Skib" i perioder som anført - de vil anlægge "Flag over Toppene", og efter tapto kl. 22.00 fra mastetoppen af ABSALON tændes illuminationen. De danske skibe er fregatterne IVER HUITFELDT og NIELS JUEL, inspektionsskibet THETIS, støtteskibet ABSALON, patruljefartøjet ROTA og en række minerydningsdroner. NIELS JUEL forbliver ved Ofelia Plads også i weekenden 6-8 september.

·         Et antal receptioner for særlige indbudte honoratiores og VIP's.

·         En Work Shop i Landstingssalen hvor en stor gruppe eksperter over to dage skal udarbejde en afhandling om de nyeste teknologiers brug og anvendelse i særligt orlogsskibe der opererer i arktiske eller nordatlantiske farvande samt Østersøen.

·         Forsvarets udstilling på Ofelia Plads (tidl. "Kvæsthusbroen").

Alle værn samt Dansk Industri og det Blå Danmark udstiller  
Langs Ofelia Plads vil der i perioden 3.-6. september være fortøjet to danske fregatter, hvis besætninger vil håndtere de mange gæster ombord, der forventes at benytte sig af muligheden for at tage et stort, dansk orlogsskib nærmere i øjesyn. Udstillingen udgøres af samtlige værn og desuden også Beredskabsstyrelsen, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Forsvarsministeriets Personalestyrelse, Hjemmeværnets forskellige egne værn samt Dansk Industri og det Blå Danmark.

Åbningstider
Udstillingen åbner 4. september. Åbningstiderne vil 4. og 5. september være 13.00-17.00, og i weekenden 6.-8. september 10.00-17.00. Udstillingen lukker søndag 8. september 2019 kl. 17.00.

Publikum kan f.eks. opleve Hærens nye EAGLE og PIRANHA køretøjer, et F-16 fly, hundeslæder fra Sirius patruljen, danske SEAHAWK og MERLIN helikoptere.

"Live" opvisninger
I weekenden 6.-8. september vil der være "live" opvisninger af Specialoperationskommandoen, Marinehjemmeværnet og meget mere. Kom og kik.

Forplejning og bløde stole
På Ofelia Plads er der to områder med bløde stole og salg af drikkevarer. Der er god mad at købe i Skuespilhusets foyer café, ligesom ismanden i Amaliehaven ser frem til et godt salg i den uge! Der er også toiletter på området.

”Åbent skib”
Det er primært i de skibe, der fortøjer langs Amaliehaven og ved Ofelia Plads, der er ”Åbent Skib”. Der er altså mulighed for at møde besætningerne og snakke med dem om deres opgaver og daglige tilværelse, gå rundt på skibets dæk og på broen og f.eks. se hvordan de nye store danske fregatter er indrettet.

Parkeringsanlæg under Ophelia Plads (tidl. Kvæsthusbroen)
Indkørsel Sankt Annæ Plads 32, 1250 København. Åbent 24 timer i døgnet.

Fra 12. august 2019 kan alle orientere sig på sitet www.moedforsvaret.dk.
Her publiceres alle relevante oplysninger til brug for publikum.