Selskabet DANSKE TORDENSKIOLD-VENNER  
 
Tilbage til forsiden
Tilbage til
Hvad skete der...
 

Tordenskiold deltog i Holmens Kirkes Kulturnat igen i år

Igen i år deltog Holmens Kirke i Kulturnatten i København, og igen i år stillede Selskabet op og deltog med i alt 5 mand, Gustav Lang, Søren Konradsen, Peer Bent Nielsen, Niels Juul-Larsen og Chris Dam. Den fik ikke for lidt hverken hvad angik fortællinger om Tordenskiolds sejre og eskapader eller i historien om hans næstkommanderende kaptajnløjtnant Tønder med træbenet. Tønder der lige akkurat nåede at rive en tændt lunte, hvor der kun var 2-tommer tilbage, ud af en krudttønde i et svensk ammunitionsskib inden hele den besejrede svenske flåde sprang i luften i søslaget i Dynekilen.

Køen til kirken slangede sig helt hen til gitterporten inden dørene åbnedes med en koncert for de mindste. DR Korskole og dirigent Susanne Wendt opførte musik af bl.a. organist og kantor Jakob Lorentzen for et entusiastisk publikum. Og så gik det ellers slag i slag med skiftevis koncerter af Holmens Vokalensemble og dirigent Morten Bech og ”Åben Kirke” hvor kirkens personale med 1. kirketjener Adam Vinten i spidsen fortalte om kirkens snart 400 års historie, skatte og aktiviteter.

I Kapelsalen kom Selskabets deltagere i snak med hundredvis af besøgende, og der blev uddelt et par hundrede til dagen fremstillede flyers om Tordenskiolds kommende fødselsdag 28. oktober samt ca. 250 nye Tordenskiold-foldere. Interessen for vor Søhelt var stor. En dejlig Kulturnat afsluttedes med en natgudstjeneste med orlogspræst Peter Thyssen og Holmens Vokalensemble.
 

 
  klik på billederne for at se dem i fuld størrelse