Selskabet DANSKE TORDENSKIOLD-VENNER  
 
Tilbage til forsiden
Tilbage til
Hvad skete der...
 

Sommerudflugt til Søværnets Skole,
Center for Våben, Gniben, Sjællands Odde

De udleverede ørepropper blev flittigt brugt på Selskabets sommerudflugt lørdag 18. august 2018. ”Ørepropperne i” lød det... for om seks sekunder skyder vor 76 mm kanon, og et øjeblik senere kom ”ørepropperne ud”, da Søværnets Tamburkorps kom marcherende for fuld musik op gennem Våbenskolen for de tusindvis af begejstrede besøgende, der var til ”Åbent Hus” på Søværnets Skole, Center for Våben.

Selskabets formand kontreadmiral Lars Kragelund bød Selskabets 56 deltagere velkommen under flaget, hvorefter vi samlet gik ud til Gniben, hvor hans meget informative rundvisning startede. Derefter nød vi en udmærket frokostbuffet dækket op i separate lokaler, afsluttende med en lidt forsinket men varm kaffe, ud fra devisen ”livet er ikke det værste vi har og om lidt er kaffen klar”, og det blev den så. Efter frokosten var der fri manøvre, hvor vi fulgte Våbenskolens program individuelt.

Våbenskolen havde sammensat et virkeligt flot program bestående af gummibådssejlads samt besøg på Marinehjemmeværnskutteren Holger Danske. Den lå opankret tæt på slæbestedet, hvor folk stod i lange køer for at komme på havet. Tamburkorpset musicerede og lavede tattoo i flere omgange. Skydningen fra batterilinjen med 76 mm og 35 mm kanoner samt tungt maskingevær var imponerende.

To af Flyvevåbnets F-16 jagerfly fra Afvisningsberedskabet demonstrerede deres færdigheder under øredøvende larm. De fløj lavt - meget lavt - hen over hovederne på os imponerede tilskuere i en halv time. Derefter fulgte en opvisning af redningshelikopter EH-101, dette varede også en halv times tid.

Endvidere var der fremvisning af luftdroner, overfladedroner, undervandsdroner og flydende skydemål, alt fremvist af en dygtig og entusiastisk besætning, der glædede sig over de besøgendes store interesse for deres arbejde for Danmarks sikkerhed. Alt i alt en herlig dag i det danske Søværn.