Selskabet DANSKE TORDENSKIOLD-VENNER  
 
Tilbage til forsiden
Tilbage til
Hvad skete der...
 

3 nyheder løftede Tordenskiolds 326 års traditionelle fødselsdagsfejring 2016

Ny øget annoncering, et nyt blændende musikprogram af Holmens Kantori og Barokensemble samt et foredrag om ny struktur og aktiviteter i Marinehjemmeværnet af chefen kommandør Henrik Holck Rasmussen sikrede et stort fremmøde til fejringen af Tordenskiolds 326 år fødselsdag i Holmens Kirke og Norges Hus 28. oktober 2016.

Fra Københavns Kulturnat 14 dage tidligere og frem til Tordenskiolds fødselsdag 28. oktober, har et A-skilt ved indgangen til Holmens Kirke samt flyers i våbenhuset annonceret årets flotte fødselsdagsprogram, og de godt 200 fremmødte blev ikke skuffet. Efter deltagernes indskrivning i Selskabets nye gæstebog indledte Holmens Kantori og medlemmer af Holmens Barokensemble højtideligholdelsen af fødselsdagen med blændende flot musik og korsang, som senere blev fornemt suppleret af de 2 solister sopranen Monica Stevns og barytonen Andreas Kongshavn. Sidstnævnte er en ny stjerne under Holmens organist og kantor Jakob Lorentzens kyndige vinger. Holmens provst og orlogsprovst Ejgil Bank Olesens tale var inspireret af dagens tekst, om at uanset hvornår, og hvad der sker, er Guds tilgivelse opnåelig, samt af Dronning Margrethes nye bog ”De Dybeste Rødder”, hvor Dronningen fortæller om Danmark og danskerne, om konger, dronninger og Tordenskiold, frem til hende selv i dag. Dronningen fortæller om Danmark og danskerne

Som afslutning på andagten og til Prins Jørgens March blev Selskabets fane i spidsen for 8 af Søværnets Tamburer med kranse ført gennem kirken til Kapelsalen. Her blev kransene lagt ved Tordenskiolds sarkofag af Norges ambassadør Ingvard Havnen, kontreadmiral Frank Trojahn for Søværnet, kommandør Henrik Holck Rasmussen for Marinehjemmeværnet, landsnæstformand, seniorsergent Søren Konradsen for Danmarks Marineforening, kontreadmiral Lars Kragelund for Selskabet Danske Tordenskiold-Venner og læge Sverre Støren for ”Tordenskioldselskapet Hvite Ørn”, Norge. Derefter udtalte kontreadmiral Lars Kragelund mindeord over Selskabets afdøde medlemmer, og Selskabets næstformand kommandørkaptajn Gustav Lang fremsagde bøn fra ”Morgenbønner for Søofficersskolen”, hvorefter Søværnets Tamburkorps blæste sørgemarch. Sopranen Monica Stevns og Jakob Lorentzen på harmonika afsluttede højtideligheden i Kapelsalen med ”Kongernes Konge”.

Herefter forlagde de 102 tilmeldte medlemmer med gæster til Norges Hus, hvor vi udbragte skåler for Dronninen samt dagens fødselarer Tordenskiold og Selskabets formand Lars Kragelund. En kort orientering om at Tordenskiold-Prisens pengebeløb evt. vil blive erstattet at et super pilotkronometer med adelsvåben og modtagernavn, blev efterfulgt af et let traktement. Under dette oplæste Sverre Støren, ”Tordenskioldselskapet Hvite Ørn, Norge”, på vers en hyldest til Tordenskiolds mod, dristighed og største bedrift, sejren over svenskerne i Dynekilen for 300 år siden. Fødselsdagsfejringen afsluttedes med et interessant og spændende foredrag af chefen for Marinehjemmeværnet kommandør Henrik Holck Rasmussen, som fortalte om sine tanker og planer for Marinehjemmeværnets fremtidige struktur og aktiviteter. Alt i alt en rigtig flot dag.  

Formanden for Det Norske Tordenskioldselskapet, Hvite Örn Sverre Stören oplæste sin ode for Tordenskiolds sejr i Dynekilen - klik for at læse                               

                                                                                                                

 
  klik på billederne for at se dem i fuld størrelse